• 1. algemeen

  Een korte introductie over de mogelijkheden met onze bedandbreakfast website.

  • heb ik technische vaardigheden nodig?

   Nee, al is enige handigheid met de computer natuurlijk altijd mooi meegenomen maar als u hier in het geheel niet over beschikt, dan kunnen wij uw wellicht helpen.

  To Top
 • 2. basics

  Om uw website aan te passen is het van belang dat u eerst inlogt, u komt dan in de administratieomgeving (ofwel CMS/ Content Management System) van de website.

  • hoe kan ik inloggen?

   U kunt inloggen door achter uw domeinaam boven in de adresbalk ‘/wp-admin’ te typen (www.mijndomein.nl/wp-admin) en dan op ‘enter’ te drukken. Er verschijnt dan een pagina waar u uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen.
   Als u deze beide heeft ingevuld en weer op ‘enter’ drukt komt u in het administratiegedeelte van uw website.

   Deze link verwijst naar een kort introductiefilmpje op Youtube over het inloggen.

  To Top
 • 3. aanpassingen

  Onderstaande vragen hebben betrekking op de content (tekst en afbeeldingen) van uw website. Let op dat u altijd eerst inlogt!

  • Ik wil de tekst aanpassen op mijn website, hoe kan ik dat doen?

   U gaat naar de pagina die u wilt aanpassen en klikt op of ‘pagina bewerken’ (bovenaan pagina in zwarte statusbalk) of ‘edit’ (onderaan de pagina). U komt dan in de tekstverwerker van deze pagina, deze werkt geheel conform de meeste tekstverwerkingsprogramma’s. Let wel op dat de tab boven het tekstvenster staat op ‘visual’ en dat u -indien uw website meertalig is- de juiste taal selecteert. Voer de wijzigingen uit en klik op de blauwe knop ‘bijwerken’ (of ‘update’) in de rechterkolom.
   Om het resultaat te bekijken klikt u ‘Pagina bekijken’ bovenaan de pagina.

  • Hoe kan ik afbeeldingen toevoegen aan- of verwijderen van de homepagina?

   U klikt op de afbeelding van het huisje in de linker bovenhoek van de pagina. Op de pagina die dan verschijnt (CMS/ Content Management System) zit u onder in de linkerkolom de tekst ‘Meta Slider Lite’ staan, hier klikt u op.

  To Top
 • 4. weergave

  Heeft u het idee dat er iets mis is met de weergave van uw website, misschien vindt u hieronder een antwoord.

  To Top
 • 5. vormgeving

  U kunt de website naar uw persoonlijke smaak aanpassen of aan laten passen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden waarbij enige kennis van Wordpress geen overbodige luxe is.

  • ik wil de kleuren aanpassen

   U kunt de kleurinstellingen wijzigen in de stylesheet van uw website,  deze vindt u onder ‘Weergave/ editor’. In de stylesheets wordt gebruik gemaakt van hexadecimale- en RGB kleurcodering :
   - hexadecimaal ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: #FFFFFF
   - RGB ziet er er als volgt uit rgba(255, 255, 255, 0.3) de ‘a’ -in dit voorbeeld 0.3- staat hier voor opaciteit en varieert tussen 0 en 1.
   U kunt voor het vinden van de juiste kleuren gebruik maken van deze handige tool.

  To Top